Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy kutyus tekintete...

2010.06.18

Már napok óta teljesen a hatása alatt vagyok egy Moszkva téren történt esetnek. Gyanítom, hogy még hetekig nem fog elmúlni belőlem annak a kutyusnak a képe, pofija, aki elszenvedte a történteket.

Nem láttam mást „szerencsére”, "csak" egy picike védtelen kutyát, amint félholtan fekszik a betonon, körülötte sok-sok ember, rendőr. Az egyik férfi felemelte, hogy a fűre fektesse, miközben a kutyus nyelve kilógott a szájából, tekintete szívszorító volt.

Majdnem elbőgtem magam hazafele, és azóta minden áldott nap eszembe jut.

Örülök, hogy magát az incidenst nem láttam, mert évekig kísérne a látványt.

Ha egy állatot látok szenvedni, bántani- egyszerűen összetörik a lelkem.

Íme 2 cikk, amit találtam a neten a történtekről:

 

A forgalmas Moszkva téren verte félholtra kutyáját egy kegyetlen gazda, kedden késő délután. Az attaknak a járókelők vetettek véget, akik rendőrt hívtak. Az egyenruhások előállították a kegyetlen ebtulajdonost és életmentő műtétre állatkórházba szállították a kutyust. A pincsi már túl van az életveszélyen, a gazda ellen eljárás indult.

Megkínzott kutyust mentett a hős doki

  • Nők Lapja Cafe
  • 2010. 06. 18.

Embertelen állatkínzó karmai közül szabadított ki a feldühödött tömeg egy kiskutyát a Moszkva téren. A helyes kis palotapincsi szerencsére a legjobb kezekbe került, egy lelkiismeretes állatorvos vette kezelésbe, és megmentette az életét.

 

Példátlan összefogásnak lehettek tanúi, akik a fővárosi forgalmas Moszkva téren sétálgattak a napokban. A feldühödött tömeg ugyanis csaknem meglincselt egy láthatóan ittas, középkorú férfit.

Történt ugyanis, hogy a férfi a tér közepére állt, és elkezdett a póráznál fogva a levegőben lóbálni egy aprócska palotapincsit. Az állat hangosan sírt, nyüszített, de a kegyetlen állatkínzó csak nem könyörült rajta, sőt még meg is rugdosta a szenvedő ebet. A férfi ámokfutásának végül egy fiatalember vetett véget, aki rávetette magát, hátraszorította a kezét, és kiragadta a kezéből a palotapincsit. A fiatalemberhez sokan csatlakoztak, öltönyös férfiak, idős nők fogták le az állatkínzót, és hívták a rendőrséget. Pár percen múlt csupán, hogy nem lett még nagyobb botrány.

A láthatóan rossz állapotban lévő palotapincsit egy állatkórházba szállították, ahol egy nagy állatbarát és roppant lelkiismeretes orvos, dr. Csébi Péter vette kezelésbe. Péter barátságosan simogatta, nyugtatta a rémült ebet, megvizsgálta és megműtötte. A doki szerint a kutyának szerencséje van, hogy él.

– Gyomorcsavarodása volt, amit az okozott, hogy a kegyetlen gazdája a levegőben lóbálta. Szerencsére sikerült a műtét, a kutya már jól van, és úgy tűnik, új családot is kap. Jelentkezett ugyanis egy idős hölgy, aki elmondta, hogy szívesen magához venné – mondta el a doktor, aki szerint a rendőrök is igazi hősei a történetnek, hiszen a kutyát hangosan szirénázó rendőrkocsival vitték a kórházba, és annyira a szívükön viselték a sorsát, hogy a műtétet is megvárták!
A kutyakínzó ellen eljárás indul,  annyi már most bizonyos, hogy a műtét teljes díját neki kell megtérítenie, és további bírságokra is számíthat.

Talán a jövőben megfontolja, hogyan bánik egy védtelen állattal. Arról nem beszélve, hogy az ember a legtöbb esetben visszakapja az élettől azt, ahogyan ő viselkedett. De az már egy másik történet. 

 

 

Kép

 

 

És a másik:

www.stop.hu/articles/article.php?id=685192

 

„Félholtra vert e saját kutyáját egy idősebb férfi kedden késő délután a Moszkva téren, számolt be a hírről a Macskapcsolat blog szerdán. Tudósításuk szerint a megdöbbent járókelők arra lettek figyelmesek, hogy egy idősebb férfi üti, veri, rugdossa pórázon vezetett palota pincsi fajtájú kutyáját. Az attaknak a járókelők vetettek véget, de addigra a kutya már félholt volt, alig lélegzett, sokkos állapotban feküdt a földön, fel volt puffadva a hasa.

A járókelők kérdőre vonták a kegyetlenkedő férfit, aki azt mondta, hogy ő hajléktalan, és nem is bántotta a kutyát, majd letagadta, hogy az övé lenne a pincsi. Kihívták a rendőrséget. Az igazoltatás után kiderült, hogy egyáltalán nem hajléktalan, sőt, akkor már ki szerette volna fizetni a kutya orvosi ellátását. Erre azonban az egyenruhások nem adtak már lehetőséget, bekísétrték a férfit a kerületi kapitányságra és eljárást indítottak vele szemben állatkínzás bűntette miatt. ezután a rendőrök a kutyátr egy dobozba rakták és az SOTE Állatorvostudományi Karának állatkórházába szállították.

Ott kiderült, hogy többszörös koponyatörést szenvedett és has csavarodásat kapott. Ez kistestű kutyáknál kizárólag akkor alakulhat ki, ha a gazdája tartósan a pórázánál fogva lógatja, majd ezután nagyerővel tekeri körbe-körbe. A kutya olyan rossz állapotban volt kórházba szállítása után, hogy azonnal meg kellett műteni, a költségeket majd behajtják a szadista gazdától, ez ugyanis része lesz a bűnügyi költségeknek. A férfi nem kaphatja vissza a kis palota pincsit.

Egy szemtanú beszámolója szerint a dühöngő férfi részeg volt, így nem volt kihallgatható állapotban, ezért az éjszakát a rendőrségi fogdában töltötte. A kis pincsi sorsa is jól alakul, mert a hírt elsőként közlő blog kommentjeiből kiderül, hogy már jelentkezett is egy gazdajelölt, aki szemtanúja volt a sajnálatos eseményeknek.”

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

KÖSZÖNÖM!

(magness, 2010.06.21 12:21)

Így végre megnyugszik kicsi lelkem. Köszönöm, hogy írtál. Megérdemli szegényke, hogy jó sora legyen.

Anonim

(Anonim, 2010.06.21 10:31)

Tájékoztatom a kedves kutyabarátaimat, hogy "Csövike" jól van, három gyermek, az aggódó szemtanu hölgy és három másik kiskutya társaságában arany élet elé néz.